Doe eens iets anders in je tuin

cannabis achtertuin

Het is misschien niet de eerste plant waar je aan denkt bij het inrichten van je achtertuin, maar steeds meer Nederlanders reserveren een stukje van hun grond om zelf wiet te verbouwen. Want terwijl het voor coffeeshops en grote illegale kwekers steeds moeilijker wordt gemaakt om hun handel te houden, zijn een paar wietplanten in je eigen tuin gewoon toegestaan. Nou ja, het wordt gedoogd natuurlijk, maar in de praktijk staat weinig je in de weg om in je eigen cannabisbehoefte te voorzien. En het zijn nog eens mooie planten om te zien ook.

Waar moet je op letten?

Het is niet toegestaan om in je achtertuin op flinke schaal wiet te gaan verbouwen. Je mag namelijk maximaal vijf wietplanten in je tuin hebben staan. Daarnaast mag je ook geen hulpmiddelen als een lamp gebruiken en bovendien mogen de buren er geen last van hebben. Gaan ze klagen over de geur, dan kan de politie je opdragen de planten te verwijderen. Ook mag je de opbrengst alleen voor eigen consumptie gebruiken, zodra je het verkoopt overtreed je de wet.

Groeiende populariteit

Ook al komen we de cannabisplant nog niet tegen in de lijstjes met favoriete tuinplanten, het aantal Nederlanders dat zelf wiet verbouwt neemt flink toe. Hard onderzoek ontbreekt momenteel nog, maar naar schatting zijn er zo’n 40.000 Nederlanders die hun jointjes uit eigen tuin halen. Dat wordt voornamelijk gedaan omdat zij de kwaliteit van de wiet en hasj uit de coffeeshop hard achteruit vinden gaan door allerlei kunstmatige toevoegingen. Bovendien scheelt het investeren in wietzaadjes flink in vergelijking met de kosten die je kwijt bent aan het kopen van cannabis in de coffeeshop.