De tuinplanten top 10

Op zoek naar inspiratie voor je weer heerlijk in de aarde van je achtertuin gaat wroeten? Wij hebben de meest populaire planten voor in de tuin opgezocht en voor je verzameld in deze overzichtelijke top 10!

1. De hortensia

Deze struik is ideaal om veel volume mee te creëren en de roze en blauwe bloemen voegen ‘s zomers prachtige kleuren toe.

hortensia

2. Lavendel

Een perfect plantje om lege stukken mee op te vullen. De paarse bloempjes zien er vrolijk uit en zorgen bovendien voor een heerlijke geur.

3. Klimop

Ook wel het ‘behang’ van je tuin, want kale muren en lelijke schuttingen worden zo een prachtig groen geheel.

4. De tulp

In elke Nederlandse tuin horen natuurlijk tulpen. Let erop dat je wel elk jaar nieuwe plant en bij voorkeur steeds op een andere plek.

tulpen

5. Rododendron

Nog zo’n grote jongen, die niet alleen indruk maakt door zijn omvang maar ook door de prachtige bloemen.

6. De aalbes

De felrode vruchten zijn een eyecatcher in elke tuin en bovendien heerlijk om te eten wanneer ze in juni en juli rijp zijn.

7. Varens

Handig om de tuin mee op te vullen, maar vooral ook een prachtige plant voor wie graag een gevoel van wilde natuur in de tuin heeft.

varens

8. De vlinderstruik

Twee vliegen in één klap: de struik zelf ruikt heerlijk zoet en heeft weelderige bloemen, maar trekt ook nog eens schattige vlinders aan.

9. De narcis

Nog zo’n Hollandse klassieker die laat zien dat het voorjaar écht begonnen is. Deze mogen gerust elk jaar op dezelfde plek staan.

10. De hortensia

De hortensia pachysandra terminales is een effectieve bodembedekker maar ook een plant die graag tegen een schutting of muurtje opklimt.

hortensia pachysandra terminalis