5 tips voor een nog betere moestuin

Eten uit eigen tuin is op dit moment hartstikke hip, dus krijgen we veel vragen over hoe je het beste je moestuin kunt inrichten en onderhouden. Eerder gaven we al tips voor het aanleggen van een moestuin, vandaag gaan we eens kijken wat je daarna nog kunt doen.

1. Koop zaadjes, geen plantjes

Het lijkt lekker makkelijk, zo’n plantje, maar vaak zijn ze flink duurder dan de zaadjes. Geld besparen is voor veel mensen een reden om een moestuin te beginnen dus op deze manier haal je meer rendement uit je moestuin.

2. Knip je tomaten regelmatig bij

Tomaten zijn populair om zelf te verbouwen, maar een effectief knipbeleid is hierbij van groot belang. Je zult namelijk zien dat er na verloop van tijd veel nieuwe scheuten ontstaan die niets opleveren maar wel energie opeisen. Knip ze goed bij, dat komt je tomaten ten goede!

3. Hou je courgettes klein

Het is geweldig om te zien hoe snel courgettes kunnen groeien, maar pas op dat ze niet té groot worden. Dat kan namelijk ineens heel snel gaan, waardoor er veel smaak van de courgettes verloren gaat.

4. Gevoelige boontjes

Boontjes uit eigen tuin zijn heerlijk, maar ze moeten wel met zorg behandeld worden. Zaai ze pas vanaf mei want voor nachtvorst zijn ze erg gevoelig. Let op dat je ze niet te diep zaait en wees ook zeer zuinig met ongediertebestrijding.

5. Zorg voor schaduw

Niet alle plantjes houden van de volle zon, dus zorg ook dat je wat schaduw creëert voor je broccoli, lente-uitjes en sla.